@piercewidera

PIERCE WIDERA @piercewidera

Emerging Interior Design Practice 2019 AIDA Architecture | Interior Design | Interior Styling | Furniture Design | Melbourne, Australia

http://piercewidera.com.au/

Thanks to @enkimaguk who has featured our project @sisterofsoul_stk_rich // Swipe through the images to view the article.
@piercewidera

Thanks to @enkimaguk who has featured our project @sisterofsoul stk rich // Swipe through the images to view the article.

CHEEK // The continuous neon pendant against the raw concrete ceiling creates a futuristic vibe. The existing elements stripped back are further complimented by the black powdercoated metal and clean pastel dado.
Photo by @jana_langhorst
@piercewidera

CHEEK // The continuous neon pendant against the raw concrete ceiling creates a futuristic vibe. The existing elements stripped back are further complimented by the black powdercoated metal and clean pastel dado. Photo by @jana langhorst

CHEEK // The existing rendered walls were stripped back and the original bricks were exposed. With expert advice from @miltonmeg from @mockturtle.design we then white-washed the walls and introduced a pastel blue dado to connect the @peaches.melbourne rooftop to the restaurant level.
@piercewidera

CHEEK // The existing rendered walls were stripped back and the original bricks were exposed. With expert advice from @miltonmeg from @mockturtle.design we then white-washed the walls and introduced a pastel blue dado to connect the @peaches.melbourne rooftop to the restaurant level.

A view of the angled concrete bar towards the long communal table and dining area // Jagged lines were created for visual impact and  to maximise circulation flow.
Photo by @jana_langhorst
@piercewidera

A view of the angled concrete bar towards the long communal table and dining area // Jagged lines were created for visual impact and to maximise circulation flow. Photo by @jana langhorst

CHEEK // A shooting neon pendant is an integral part of the design as it connects different seating areas and emphasises the long narrow space.
Photo by @broadsheet_melb
@piercewidera

CHEEK // A shooting neon pendant is an integral part of the design as it connects different seating areas and emphasises the long narrow space. Photo by @broadsheet melb

CHEEK // The gradient peach staircase was introduced to draw attention from busy Swanston Street as the venue doesn’t have a traditional shopfront.
Photo by @popil for @broadsheet_melb
@piercewidera

CHEEK // The gradient peach staircase was introduced to draw attention from busy Swanston Street as the venue doesn’t have a traditional shopfront. Photo by @popil for @broadsheet melb

The long narrow space inspired the wine wall at @cheek.melbourne. It’s serves as both wine display and wine storage as there aren’t many storage areas on site. The illuminated wine bottles create a colourful wallpaper in an otherwise paired back interior.
Photo by @jana_langhorst
@piercewidera

The long narrow space inspired the wine wall at @cheek.melbourne. It’s serves as both wine display and wine storage as there aren’t many storage areas on site. The illuminated wine bottles create a colourful wallpaper in an otherwise paired back interior. Photo by @jana langhorst

@cheek.melbourne has just celebrated their first birthday! Over the next week we are going to show you some details and different angles of the design process.
•
The meat fridge is a central element of the space defining the kitchen and dining area. Both the clients and us wanted to make the meat fridge a design statement within the space.
Photo by @jana_langhorst
@piercewidera

@cheek.melbourne has just celebrated their first birthday! Over the next week we are going to show you some details and different angles of the design process. • The meat fridge is a central element of the space defining the kitchen and dining area. Both the clients and us wanted to make the meat fridge a design statement within the space. Photo by @jana langhorst

We are super excited our new studio will be a part of the creative community at @le_space_le_space Only a few weeks to go now!
@piercewidera

We are super excited our new studio will be a part of the creative community at @le space le space Only a few weeks to go now!

We are super excited our new studio will be a part of the creative community at @le_space_le_space Only a few weeks to go now!
@piercewidera

We are super excited our new studio will be a part of the creative community at @le space le space Only a few weeks to go now!

Thank you @bellemagazineau for including our project @sisterofsoul_stk_rich In your Spring Loaded section
@piercewidera

Thank you @bellemagazineau for including our project @sisterofsoul stk rich In your Spring Loaded section

We are thrilled that @wallpapermag has featured our project @peaches.melbourne on their web publication ~ jump online to view the full article
Photo by @derek_swalwell
@piercewidera

We are thrilled that @wallpapermag has featured our project @peaches.melbourne on their web publication ~ jump online to view the full article Photo by @derek swalwell

NIGEL // Paired back material selection and horizontal lines.
Photo by @popil
@piercewidera

NIGEL // Paired back material selection and horizontal lines. Photo by @popil

NIGEL // While the black laminate of the bar indicates approachability through materiality, it is 
also providing a grounding presence in the space. Above the bar, two laser thin LED 
pendants are hovering and seemingly cutting through the deep emerald green ceiling.
Photo by @popil
@piercewidera

NIGEL // While the black laminate of the bar indicates approachability through materiality, it is also providing a grounding presence in the space. Above the bar, two laser thin LED pendants are hovering and seemingly cutting through the deep emerald green ceiling. Photo by @popil

NIGEL // Minimal suspended LED pendants against the sea green backdrop. The lights follow the L-shape bar in an abstract configuration.
Photo by @popil
@piercewidera

NIGEL // Minimal suspended LED pendants against the sea green backdrop. The lights follow the L-shape bar in an abstract configuration. Photo by @popil

NIGEL // We dipped the space in a terrazzo floor and high skirt. The bar is the centrepiece and is clad in a soft touch black laminate.
Photo by @popil
@piercewidera

NIGEL // We dipped the space in a terrazzo floor and high skirt. The bar is the centrepiece and is clad in a soft touch black laminate. Photo by @popil

NIGEL // The original colour scheme and feature ceiling colour was selected to co-ordinate with the teal chip in the coloured terrazzo.
@piercewidera

NIGEL // The original colour scheme and feature ceiling colour was selected to co-ordinate with the teal chip in the coloured terrazzo.

NIGEL //
We are going to walk you through the design process behind @youknownigel
@piercewidera

NIGEL // We are going to walk you through the design process behind @youknownigel

Next